Hvad er Minigolf?

Minigolfens historie

Kilde: "Dansk minigolf union"

Golfspillets oprindelse er engelsk-skotsk og er tilbage fra det 15. – 16. århundrede. Nogle kinesere hævder endda, at spillet startede i Kina.

Minigolfspillet derimod er meget yngre. Det er opstået i dette århundrede og er muligvis en udløber af baner til ”putting”, altså put-træning, der blev lavet for golfspillere i USA. Egentligt spil på indrammede baner med linoleum som underlag er set i England og i USA og blev kaldt ”dværggolf” (midget golf). Det var i starten af dette århundrede.

Næsten samtidigt opfandtes i USA minigolfbaner med vindmøller, ladeporte, eventyrfigurer mv. som forhindringer, og dette blev til amerikanernes første kontakt med spillet.

Spilleregler:

  1. Bolden skal slås i hul med så få slag som muligt.
  2. Hvert slag tæller. Der tælles 1 ekstra slag, hvis bolden hopper ud af banen, efter den har gennemløbet en forhindring, samt hvis man ikke har fået bolden i hul med det 6. slag (der skrives altså 7).
  3. Man starter forfra lige så mange gange, der kræves, indtil bolden har gennemløbet forhindringen på den korrekte måde.
  4. Bagved forhindringen skal bolden viderespilles fra det sted, den er blevet liggende. Bliver bolden umulig at spille, f. eks. ved banden eller tæt på forhindringen, må den flyttes ca. 5 cm frem i en ret vinkel.
  5. Hopper bolden ud af banen, efter den er kommet korrekt igennem en forhindring, må den lægges tilbage til det sted, hvor den forlod banen.
  6. Har en spiller ikke fået bolden i hul med 6 slag, skal 7 slag noteres, og spillet fortsætter på næste bane.
  7. Banerne skal spilles i den rækkefølge, de er nummereret.
  8. Banerne må betrædes.

Gpw Billede 2 Til Hoejre Side